El passat dia 20 es van reunir a Prada (Catalunya Nord) 3 dels 5 representants de la Comissió Organitzadora de la 45ª Renovació de la Flama de la Llengua Catalana, els Srs. Cesc Escoda (R.D), Andreu Ferré(C.L.) i Miquel Malet(CNRP), amb els representants de Prada que ens ajudaran en l’organització dels actes de l’encesa de la Flama el 2 de Febrer de 2014. La reunió va ser a les 11 del mati, al recinte on es celebrava la XLV Universitat Catalana d’Estiu, i la Sra. Corine de Mozas (Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Prada) i els Srs. Jordi Turinyà i Jordi Mir (que ha coordinat l’organització de totes les edicions de la Flama), ens van donar tota classe de facilitats i es van concretar els detalls logístics dels actes a celebrar l’ 1 i 2 de febrer del 2014. Va ser una reunió curta però intensa en la que quasi podem dir que hem començat a posar foc a l’encesa de la Flama.

Els 3 representants de la Comissió abans esmentats, amb les seves respectives mullers, ens vam trobar a Prada el diumenge dia 18. El dilluns estava previst fer una pujada conjunta al cim del Canigó, dels mes emblemàtics pels catalans, però el nostre representant continua lesionat i no hi va poder acompanyar-los. En el seu lloc vam fer una petita excursió per veure les cascades du Sant Vicent i des Angles a Vernet les Bains.

El dimarts, vam fer l’interessant reunió a dalt comentada i a continuació vàrem assistir a una conferència sobre Salvador Espriu, dels Srs. Agustí Pons (periodista i biògraf) , Jordi Salas (President de l’Universitat Catalana d’Estiu), Ferran Mascarell (Conseller de Cultura de la Generalitat) i Carles Miralles (Universitat de Barna. i Institut Estudis Catalans). A la tarda, després de dinar a la Universitat, anem al cementiri on es celebra un petit acte d’homenatge a Pompeu Fabra davant la seva tomba, amb la presència del Conseller de Cultura de la Generalitat Sr. Ferran Mascarell.

A continuació tornem a la Universitat per assistir a la conferència sobre Pompeu Fabra impartida pel Sr. Isidor Marí, President de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, i també el nostre amic Jordi Mir fa la presentació del 9e. volum de les obres completes sobre Pompeu Fabra, que ha escrit conjuntament amb el Sr. Joan Solà.  Per acabar la jornada anem a la Plaça de la Vila de Prada, on fem un sopar conjunt dels 3 matrimonis més el del Sr. Jordi Mir, mentre veiem sorpresos que hi ha l’actuació musical del grup Falsterbo Marí, en el que canten i toquen la guitarra el conferenciant de la tarda Isidor Marí i l’Eduard Estivill, conegut metge català especialitat en el son. Una esplèndida jornada¡. Acompanyem algunes fotos dels actes:

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s